Slide 1
Да ги сочуваме Земјата и сите нејзини ресурси за идните генерации зашто им се доверени на целото човештво.

Да дејствуваме и да ги инспирираме другите да дејствуваат на одговорен и одржлив начин кон животната средина.

Slide 2
Да се солидаризираме со сиромашните и со ранливите гледајќи го светот низ нивните очи.

Солидарноста значи решеност и посветеност да се бориме за општото добро.

Slide 3
Еден човечки живот не може да биде посвет од друг, како што не постои човечки живот што е позначаен од друг (Папата Франциск, Рим 2013)

Веруваме во вроденото достоинство и еднаквост на секоја човечка единка, во светоста на човечкиот живот, од зачнувањето до природната смрт.

previous arrow
next arrow

Завршна конференција за проектот РЕМАП

На 24 ноември 2023 година, во просториите на Македонски Kаритас, се одржа Завршна конференција во рамките на Регионалниот проект за мигранти – РЕМАП. Македонски Kаритас проектот Ремап го имплементира во…

Апостолскиот нунциј во Македонија Н.Е. монс. Лучијано Суријани во посета на Едукативниот Центар – Сарај

На 23 ноември 2023 година, Апостолскиот нунциј во Македонија, Н.Е. монс. Лучијано Суријани во придружба на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, епарх струмичко – скопски и Претседател на Македонски Каритас,…

Амбасадорот на Суверениот Воен Ред на Малта во Македонија во посета на Едукативниот центар на Македонски Каритас во Сарај

На 17 ноември 2023 година, Едукативниот Центар на Македонски Каритас во Сарај (општина Босилово) беше посетен од страна на амбасадорот на Суверениот Воен Ред на Малта во Македонија, Н.Е. г-дин…